пʼятниця, 10 червня 2016 р.

Національний банк України продовжує пом’якшення валютного регулювання


Національний банк України продовжує поступово лібералізувати адміністративні обмеження, запроваджені у 2014-2015 рр. для стабілізації ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках. З цією метою Правління Національного банку затвердило постанову № 342 від 07.06.2016 "Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України".

Як і раніше, пом’якшення має поступовий характер та спрямоване на поліпшення бізнес-клімату та, водночас, збереження макрофінансової стабільності. Підґрунтям для такого рішення стала подальша стабілізація ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках, зокрема перевищення пропозиції валюти над попитом на неї на міжбанківському валютному ринку з середини березня, зумовлене підвищенням цін на сировинні товари на світових ринках та збільшенням попиту на продукцію українського експорту.

Також Правління Національного банку взяло до уваги поступове відновлення довіри до банківського сектору, про яке свідчить тривале зростання обсягу депозитів домогосподарств в національній валюті протягом тривалого періоду та поновлення зростання обсягу депозитів домогосподарств в іноземній валюті у квітні цього року. Окрім того, сьогодні присутні такі позитивні сигнали як тривале перевищення продажу населенням валюти банкам над її купівлею, а також наявність валютної ліквідності у банків, про що свідчить високий попит на державні облігації внутрішньої позики в іноземній валюті.

Читати всю статтю: http://goo.gl/nn6ifJ














Немає коментарів:

Дописати коментар